"Час первоцвітів"

Час первоцвітів

З настанням весни, приходить проблема збереження ранньоквітучих рослин. Цілком ймовірно, що через декілька років ми взагалі не зможемо милуватись чарівною красою первоцвітів, а наші нащадки будуть знати лише з книг і розповідей про шафран Гейфелів, підсніжник білосніжний, сон великий та чорніючий, цибулю ведмежу, горицвіт весняний, конвалію звичайну, медунку темну, первоцвіт весняний, проліску дволисту, анемону дібровну та розлогу, фіалку запашну, ряст та інші.

Вихованці гуртка «Паросток» Остафійчук Олена, Копчук Юрій, Столяр Крістіна, Шинкарюк Сергій (учні 7-их класів) взяли участь у обласній акції «Буковинські первоцвіти» під керівництвом вчителя біології , керівника гуртка Олени Андріївни Проскурняк.

Організаторами акції є еколого-просвітницький центр збереження біорізноманіття при кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства ЧНУ ім. Ю.Федьковича та комунальний заклад «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді»

Раннє тепло вже пробудило від сну перші ранньоквітучі квіти. Намагаючись скористатись першим теплом весняного сонця, квіти неабияк пожвавлюють зелені ландшафти, але, на жаль, не можуть уникнути пильної людської уваги. Радує, що на шкільних квітниках майорять весняні квіти, завдячуючи праці наших учнів та вчителів.

Якщо ви бачите людину, яка продає первоцвіти, ви можете зробити продавцю зауваження, або ж зателефонувати за номером «102», повідомити про порушення. НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ!!!

/Files/images/pervotsvti/6.jpg

/Files/images/pervotsvti/7.jpg

/Files/images/pervotsvti/3.jpg

/Files/images/pervotsvti/1.jpg

/Files/images/pervotsvti/2.jpg

/Files/images/pervotsvti/5.jpg

/Files/images/pervotsvti/1.jpg

/Files/images/pervotsvti/8.jpg

/Files/images/pervotsvti/изображение_viber_2021-04-01_12-53-00.jpg

/Files/images/pervotsvti/IMG_20210326_115001.jpg

/Files/images/pervotsvti/4.jpg

/Files/images/pervotsvti/IMG_20210326_115007.jpg

/Files/images/pervotsvti/IMG_20210329_121805.jpg

/Files/images/pervotsvti/IMG_20210326_095752.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.